Salı, Temmuz 10, 2007

Sen Hangisisin


Uyanık insanlara uyuz oluyorum, bazılarının bazı şeyleri önceden düşünmesini istemiyorum.Hakları çiğneyenlerden nefret ediyorum ... gibi konulardan aşağı yukarı hepimiz şikayetçiyiz ama 'dur' diyemiyoruz.Biz bunları sevmiyoruz ama aramızda yaşatıyoruz.İyilerin oranı kötülere göre hayli yüksek diyoruz.Ama kötülere söz geçiremiyoruz.Kötüler malın en iyisini götürürken biz seyrediyoruz, ama iyiliğin bizimle olması bizi sevindirmeye yetiyor.Kötülerden korkuyoruz ama belli etmiyoruz.Belki de bu yüzden kötüleri kendi elimizle var ediyoruz.Bizim iyi olmamız onları rahatlatıyor.Bu güne kadar sıramızı, yolumuzu, oyunumuzu, sevdiğimizi hep kötüler kaptı.Bizse iyiydik.Sen iyi oldukça kötüleşen insanlar var.Senin üzüntünle mutlu olan kişiler var.Amacın kötüleri mutlu etmekse eyvallah ama bu durumda haksızlıklara başkaldırma gibi bir lüksün de olmayacaktır

Pazar, Temmuz 01, 2007

Miş-li Geçmiş Zaman

Hep minareli, ayrıntı camlı camiinin minaresinden, komşunun apış mahremiyetini dikizleyen müezzin, bir dengesizlik ve şehvet anını iyi değerlendirerek aşağı yer çekimleniyor. Ne anlaşılmazdır ki, henüz yere düşmemişken daha ortada fol yok, yumurtanın birazı rafadanken ölüyor. Cenazesine konu komşular gelip dedikodu yapıyorlar. Konu, komşu, dedi, kodu birbirine giriyor.
Saçların kendinden permalı. Kuaför çatlatan bir güzelsin. Seni daha önce bir yerde mi gördüm, yoksa şimdi mi uyduruyorum?
Diyorum ki,
— Bilmiyorum. Belki bir dolmuşta, bir zahmet şunu uzatabilir misinizleşmişizdir…

Hüzünbaz Sevişmeler – Yılmaz Erdoğan


Beni bilirsin bu paragrafın başındaki iki kelimeyi söylemeyi çok severim ve şayet bir gün filmi yapılacak kadar önemli biri olursam beni Fikret Kuşkan’ ın canlandırmasını isterim. Bakma hayat, aslında bu kadar ele ayağa düşmezdim ve vaktim olsa inan ‘geniş zamanlar’ dizisini izlerdim. Bana durup durup gel deme. , Murat, 'kekilli' olmasa da Beyoğlu aydınlık. Gözden ıraq olan gönülden Suriye esprisi gerçekmiş ve hayat onsuz da ilerliyormuş.Papatyaların ağzı torba değilmiş ki, öss’yi de kazanmak gerekiyormuş.Büyüklerin hep doğruyu söyledikleri büyüdükçe anlaşılıyormuş ve kaybolan yıllar’ mış.Bir dizinin başında Osman Sınav (ste) yazdığında o dizi tutarmış ve süper baba, bölüm bitince Şevket Altuğ'muş oluyormuş, yani endişelenmeye gerek yokmuş. Sonra bu yazıyı okuyan bir kişi, 7 kişiye de okumasını tavsiye etmiş, böyle yapmazsa dileği kabul olmayacak ve işleri cümbür cenabet gidecekmiş ‘bak bu gerçekmiş’. Alis kız başına harikalar diyarında günlerce ne poq yiyormuş. Anlayana sivrisinek saz anlamayana Sagopa Kajmer bile azmış (aslında sagopa kajmer azmamış, lafın gelişiymiş). Yine bir gün ceza kıraca sövmüş ve aşırı kıraç militanlar sokaklara dökülerek hepimiz kıracız, hepimiz toprağız demişler. Spiker kağıtları toplarken altta RAMSEY yazıyormuş.Ve bu bir reklamdan çok bitişi anımasatıyormuş !?!