Cumartesi, Nisan 28, 2007

Ben Mustafa Bu da Peşte Nice Too Meet You

İlk önce daha tazecik olmakla kalmayıp, mimlenmiş olmak gurur vermenin yanında düşündürücü.Çünkü yayın hayatıma daha yeni başladım.Blogu açalı baya oldu ama yazmaya başlayalı 1-2 hafta!.Bahsettiğim şey Wural arkadaşım tarafından mimlenmem ve mimleme hakkında kısaca:

Eğer biri sizi mimlemişse, bu, hakkınızda bilgi edinmek içindir, örneğin; nasıl blog yazarıyım... blogumda ne yazıyorum... gibi soruların yanıtıdır.

Eee hamama giren terler ben de hakkımda kısa kısa bahsedeyim bari (halbuki hiçbir merak edilecek tarafım yok söylemesi ayıptır)

Neden Blog Yazıyorum?

  • Zaten blogumun sayfa başlığının altında kısa bir özeti var ama bunun uzuncası şundan ibaret; Hani insan bazen sıkılır, yanında kimse olmaz ve içinden geçenleri birilerine anlatmak ister. Bu esnada ya yanında kimse olmaz ya da etrafındaki lişiler onla dalga geçer, o da konuştuğuna pişman olur.Ben de aynen böyle bir dost çevresine sahip olduğum için (söylemesi ayıp ama yine kaçtı ağzımızdan) ve günlük tutmayı da bir o kadar saçma bulduğum için, dedim 'Bari bloga yazıp sanal alemde içimizi dökelim de rezil olduğumuzda sanal rezillikten öteye gitmesin' :D.Şaka bir yana işte benim de hepiniz gibi sorunlarım var dertlerim var, ve çözümünü bilmediğim üstelik.Bunun gibi yüzlerce sebep sayabilirim sizlere
Sıra ikinci soruya geldi;

Blogumda Ne Yazıyorum?
  • Arkadaşlar bu hem çok kolay bir soru:Kolay tarafı, zaten okuyan herkes anlıyor ne üzerine ve ne için yazdığımı.Ve az çok herkesin de başından geçen şeyler yazdıklarım.
  • Zor tafafı ise, Bir yazıyı yazdığım itibariyle muhtemelen o yazı hakkında sorunlarım vardır.Yani o yazıyı yazmama sebep olan cevaplayamadığım sorular.Zaten neden yazdığımı bir söyeleyebilsem, sorunumu da hallederim demektir.Ama böylesi daha iyi.
Lafı fazla uzatmadan bana pas veren arkadaşım Wural'a bir Kadir İnanır bakışı yaparak ondan aldığım pası mimlenmesine çok pis sırıtacağım, blog duayeni, Mustafa Sandal Hayranı, yazdıklarını kendime en yakın bulduğum ('hakkında bu kadar biliyorsan neden hala mimliyorsun' dediğinizi duyar gibiyim ;) ) Oky'i ve Spaceskrallığı Forum'un sahibi, baba bir insan, uzman.... gibi özelliklere sahip olan İlyas Abi'yi mimlemek istiyorum

Hadi kolay gelsin...

Soran olursa Cumaya gitti dönmeyecek :)

Çarşamba, Nisan 25, 2007

Mucizenin Adı Yaşamak

Bugün gezerken iki ayrı kazaya rastladım.Birinde motosiklete diğerinde ise bisikletli küçük bir çocuğa çarptı iki farklı araba.Ve bu beni ürküttü.Sanki gizlemeye, unutmaya çalıştığım ayıplarımı, gerçeklerimi ortaya çıkardı.Bizim hayatın hızına kapılıp gittiğimiz anlarda bile gerçeklerin kovaladığı ve bize ‘bak sana bu kadar yakınım’ dercesine adeta sıyırıp geçtiği olmuştur hepimize.Birilerinin doğarken birilerinin ölmesi kanundur.Şans denen şey aslında bir ışıkta karşıya tek parça halinde geçebilmenin ta kendisidir.Biz bunların hepsini içten içe biliyoruz fakat hatırlamak istemiyoruz.Bir kanser hastası, hastalığını yenerken, biz hiçbir şeyimiz yokken en ufak bir sebepten ölebiliriz.Tabi ki buna hiçbir önlem alamayız.Fakat en azından bazı şeyleri yitirmeden önce kıymetini bilmeliyiz.

Salı, Nisan 24, 2007

Sahibi 'n' Olamadıklarım

Bu dünyada ne olursan ol ama asla binek olma. Çünkü binen çok olur ve kimse acımaz.Bir de sahibini yakından tanımak var tabi işin ucunda.Örneğin dostlarına sevgilisine hatta bazen ailesine kazık atan bir insanın bineği olmak nasıl bir şey düşünebiliyor musun ?Yoksa sen de benim gibi düşünmek bile istemiyor musun …

Hiç sevmediğin birinin bineği olmak en acımasız şey geliyor ilk bakışta.E ne de olsa nefret ediyorsun.Ama bundan daha kötüsü var, bu da sevdiğin,tabiri caizse onun için öldüğün birisinin bineği olmak daha acı koyan bişey aslında.Çünkü sen o kişiyi sevdiğin için vermişsindir yularını eline.Ve onun kölesi olmak bir şerefken senin için, o seni kendi emellerine ulaşmak için kullanmaya başlar bir zaman sonra.Zaten aşk hep tek taraflı biter.Sen hala onun bineğiysen aşkı ilk o bitirmiş demektir.Sen ondan başkasını tanımazken, o seninle yetinmedi.Sen bir sarılmayı çok büyük bir adım sanırken o kim bilir seni kaç kez aldattı?Ama bir işe yaramıyorum diye üzülme çünkü sen çok iyi bir bineksin.En azından taşıdığına ihanet etmiyorsun.Onu yarı yolda bırakmıyorsun ve emrine eksiksiz itaat ediyorsun.Sen bir bineksin. Yanlış anlama halk arasında senin gibilerden aşık diye bahsederler.

Pazar, Nisan 22, 2007

İçimde Kalmasın


Seni sevmeyi ben istemedim kalbim sevdi. Bu kadar güzel olmayı sen istemedin Allah verdi

Hiç yazmayı istemediğim bir konuda yazı yazmaya mecbur olmamın adısın sen. Ama maalesef yeni öğrendiğim bir kelimeye aynı gün bi şarkıda rastlamaktan daha heyecan verici değilsin.Düş sokağı dinleyip rahatlamak ve her dinlediğimde nedendir bilinmez anıları canlandırmak istiyorum.

Çarşamba, Nisan 18, 2007

Ben Yine Nerdeyim

Belki mutluluğu uzaklarda aramaktaydı en büyük hatamız.Bize uzak olan ya hep yanıbaşımızda oldu ya da yakınlarımız uzağımızda...Veya bunları düşünmek saçma geldi bize, kafa yoramadık.Neden herşeyimizi yitirince sevdik, onlara sevgimizi göstermek gururumuzu mu incitti?
Batıya ne kadar çok gidilirse, doğuya o kadar fazla yaklaşılan bir 'dünya'da, hiçbir zaman bir çobanın yarım Türkçesiyle aleykumesselam diye gülerek cevap vermesi kadar içten bulunmadık.Ve aslında o çoban kadar da samimi olamadık

Pazartesi, Nisan 16, 2007

Hadi İyisin

Sevdiğin zaman sevilmemek olağan birşeydir.buraya kadar herşey normal ama sevdiğin kişiye haketmediği değeri vermek çok aptalca birşeydir.Bir insan sevebilir, gözü sevdiğinden başkasını görmeyebilir ama sevilen kişinin götünün kalkmasına sebep değildir ki bu.Mutlu olabilirsin ilk defa sana gerektiğinden fazla değer veren oldu ;).



powered by ODEO