Bir Varmış Lise Yokmuş ~ Bay Mıçı'nın Blogu

Pazar, Haziran 10, 2007

Bir Varmış Lise Yokmuş


Hayır yanlış duymadınız, aynı başlıktaki gibi.

Hani şu bahçelerinde maç yapılan, tuvaletlerinde sigara içilen, duvarlarına yazı yazılan, arka bahçelerinde sevgiliyle buluşulan, şu haftanın 5 günü gitmek zorunda olduğumuz sosyalleşmenin % bilmem kaçını tamamladığımız yer artık benim için yok. Aslında bu sırf lise için değil, tüm okul hayatımız için geçerli (üniversiteyi de sayarsak).Çünkü üniversiteyi okulla aynı tutmak doğru değil bence. Çünkü üniversite serbest meslek gibi bir şey, okul ise memurluk sayılır. Çünkü üniversitede kısmen de olsa para sıkıntısı çekersin fakat lisede yaşın itibariyle sana bakmakla hükümlü ailen vardır büyük bir ihtimalle.Çünkü üniversite sadece gitmemiş olanlara havalı gelir, liseye ise herkes gidebildiği için havası olmaz.Çünkü lisenin iyi, üniversitenin kötü yönleri vardır.Çünkü üniversitenin iyi lisenin ise kötü yanları vardır.Çünkü aralarında dağlar kadar fark var.Çünkü bir kelime çok tekrarlanıyorsa bilin ki bir şey çok heyecanla ve korkuyla karışık anlatılıyor demektir.
Ben liseyi bitiriyorum, sınıf arkadaşlarım da! Ne kadar titresek de bir araya geldik mi soğuk bir bankın üstünde her şeyi unutup akşama kadar çene çalabileceğimiz, maddi, manevi ve bir o kadar da coğrafi konum itibariyle yakın olduğumuz arkadaşlarımız bir daha hiçbir yerde olmayacak.

6 yorum:

aslında.. dedi ki...

lise guzeldir, eger universiteye giderseniz -ki inşallah gidersiniz- ilk aylar kesinlikle liseyi, ordaki arkadasları arayacaksınız.. ama sonra gecio:)
ayrılık üzücü bişey..

bluetut dedi ki...

Aslında:
Aslında doğru :).Zaten okul bittikten sonra kaç kişinin eski arkadaşları sallayacağı meçhul.

asdfgh dedi ki...

profil resmin liseyi bırakmamakta kararlı gibi görünüyor.

bluetut dedi ki...

@indis
Allah korusun canım.Liseyi özlemek gitmekten daha iyidir bence şu an.Az önce karnemi de aldım.Sıkıysa bırakma:)

Adsız dedi ki...

HAYATIMDA OKUDUGUM EN GUZEL LISE ANISI:)...bu yazıyı okuması ıçın tum lıse arkadaslarıma sayfanızı onerecegım

bluetut dedi ki...

teşekkürler mabel.Okunmak ve anlaşılmak güzel şey. :)